travelterminal.net'e Hoşgeldiniz Lütfen giriş yapmadan önce aşağıdaki bilgileri okuyunuz.
Kullanıcı Sözleşmesi
Gizlilik Sözleşmesi
ÜYE GİRİŞİ
 
 
ÜYE KAYIT
 
 
İzlanda Vize İşlemleri

İzlanda

İZLANDA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3. Kimlik Fotokopisi
4. Başvuru sahibi çalışıyor ise; işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir). En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
5. Şirket sahibi ise; Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren İzlanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
6. Serbest Meslek başvuru sahipleri için; gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
7. Başvuru sahibi öğrenci ise; - Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
- 18 yaşın altındaki çocuklar için yurtdışına çıkabileceğine dair noterden onaylı yazılı izin belgesi (muvafakatname).
8. Son 15 gün içinde işlem yapılmış, güncel ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahsi banka Hesap Özeti
9. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi vs.)
10. Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatli Nüfus Kayıt Örneğinin aslı. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir. (Son 1 ay içinde alınmış, orjinal olmalıdır)
11. Aile, arkadaş ziyareti için : Danimarka’da referans kişiden imzalı davetiye ( örneğin VU2 davetiyesi). , Davet eden kişinin Danimarka pasaport ya da oturum kartı fotokopisi. veya Turistik için; Otel Rezervasyonu
12.  Nişanlı/sevgili ziyaretinde; Ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kâğıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir.
13. Ticari amaçlı ise; Şirket hakkında tüm bilgileri (adres, iletişim bilgileri, amaçlanan konaklama süresi) belirten, Danimarka’daki şirket tarafından antetli kağıda imzalı davet mektubu.
14. Fuara katılım için; Bir fuara katılımını belgeleyen giriş kartı veya  konferansa katılım belgesi.
15. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
16. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
17. Vize Başvuru formu ( madde 37 ve sayfa sonundaki signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir
18. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT 1 : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

*** İzlanda vize işlemleri için sizin şahsen konsolosluğa gelmeniz gerekmektedir.
 
1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3. Kimlik Fotokopisi
4. Başvuru sahibi çalışıyor ise; işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir). En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
5. Şirket sahibi ise; Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren İzlanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
6. Serbest Meslek başvuru sahipleri için; gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
7. Başvuru sahibi öğrenci ise; - Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
- 18 yaşın altındaki çocuklar için yurtdışına çıkabileceğine dair noterden onaylı yazılı izin belgesi (muvafakatname).
8. Son 15 gün içinde işlem yapılmış, güncel ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahsi banka Hesap Özeti
9. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi vs.)
10. Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatli Nüfus Kayıt Örneğinin aslı. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir. (Son 1 ay içinde alınmış, orjinal olmalıdır)
11. Aile, arkadaş ziyareti için : Danimarka’da referans kişiden imzalı davetiye ( örneğin VU2 davetiyesi). , Davet eden kişinin Danimarka pasaport ya da oturum kartı fotokopisi. veya Turistik için; Otel Rezervasyonu
12.  Nişanlı/sevgili ziyaretinde; Ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kâğıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir.
13. Ticari amaçlı ise; Şirket hakkında tüm bilgileri (adres, iletişim bilgileri, amaçlanan konaklama süresi) belirten, Danimarka’daki şirket tarafından antetli kağıda imzalı davet mektubu.
14. Fuara katılım için; Bir fuara katılımını belgeleyen giriş kartı veya  konferansa katılım belgesi.
15. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
16. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
17. Vize Başvuru formu ( madde 37 ve sayfa sonundaki signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
18. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT 1 : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

*** İzlanda vize işlemleri için sizin şahsen konsolosluğa gelmeniz gerekmektedir.
 
1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3. Kimlik Fotokopisi
4. Başvuru sahibi çalışıyor ise; işvereni tarafından izin mektubu (başvuru sahibi tarafından yapılan işler, çalışmakta olduğu süre ve Schengen ülkelerindeki seyahatinden sonra işe geri döneceğine dair beyan dahil edilmelidir). En Son dört ayın maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, son dört ayın SGK bildirileri ve İşverenden Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
5. Şirket sahibi ise; Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren İzlanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi
6. Serbest Meslek başvuru sahipleri için; gerekli belgeler: Kendi şirketinin antetli kağıdında yazılı bir dilekçe, Ticaret Odası Tescil Nüshası, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi
7. Başvuru sahibi öğrenci ise; - Eğitim Kurumdan alınan Öğrenci Belgesinin aslı (eğitim gördüğü bölüm ve dönemi belirtilmelidir).
- 18 yaşın altındaki çocuklar için yurtdışına çıkabileceğine dair noterden onaylı yazılı izin belgesi (muvafakatname).
8. Son 15 gün içinde işlem yapılmış, güncel ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahsi banka Hesap Özeti
9. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi vs.)
10. Nüfus Müdürlüğünden alınmış Vukuatli Nüfus Kayıt Örneğinin aslı. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir. (Son 1 ay içinde alınmış, orjinal olmalıdır)
11. Aile, arkadaş ziyareti için : Danimarka’da referans kişiden imzalı davetiye ( örneğin VU2 davetiyesi). , Davet eden kişinin Danimarka pasaport ya da oturum kartı fotokopisi. veya Turistik için; Otel Rezervasyonu
12.  Nişanlı/sevgili ziyaretinde; Ne kadar zamandır tanışık olduklarının belirtilmesi gerekmektedir. Davet eden kişi nişanlı ya da sevgiliyse birlikte çekilmiş fotoğraf A4 boyutunda bir kâğıda renkli fotokopi çekilerek getirilmelidir.
13. Ticari amaçlı ise; Şirket hakkında tüm bilgileri (adres, iletişim bilgileri, amaçlanan konaklama süresi) belirten, Danimarka’daki şirket tarafından antetli kağıda imzalı davet mektubu.
14. Fuara katılım için; Bir fuara katılımını belgeleyen giriş kartı veya  konferansa katılım belgesi.
15. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
16. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
17. Vize Başvuru formu ( madde 37 ve sayfa sonundaki signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
18. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT 1 : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

*** İzlanda vize işlemleri için sizin şahsen konsolosluğa gelmeniz gerekmektedir.
 

İZLANDA VİZESİ FİYAT LİSTESİ
Ülke Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Toplam Ücret
İZLANDA Kons.Belirler Ticari Kons.Belirler 7 İş Günü 140 EURO
İZLANDA Kons.Belirler Turistik Kons.Belirler 7 İş Günü 140 EURO
İZLANDA Kons.Belirler Özel Ziyaret Kons.Belirler 7 İş Günü 140 EURO
 

İZLANDA VİZESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
 
Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir. 
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler. 
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir. 
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

İzlanda'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vizeden Muaf. (180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla)
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vizeden Muaf. (180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla)
Diplomatik Pasaport ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf. (180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla)

İzlanda'ya Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

İzlanda'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar.  Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.  

İzlanda Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.
Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat ! 
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri  ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.

İzlanda Hakkında Bilgi almak isterseniz; sitemizde İzlanda Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İzlanda Uçak Bileti almak isterseniz; sitemizde Uçak Bileti bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

İZLANDA VİZESİ VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ FORMLAR
Mail Grubuna Katıl
Travelterminal.net sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin hakları TEK TURIZM İNŞ.TESKT. SAN. ve TİC. Şirketine aittir. Hiç bir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Tüm içerik bilgilendirme amaçlı olup değişiklik olması durumunda Travelterminal.net sorumlu tutulamaz.