Doğu Karadeniz, Batum Turu 6Gece 7Gün (Otobüs) Tur Programı

DOĞU KARADENİZ,BATUM TURU 

6 GECE  7 GÜN -OTOBUS & KÜLTÜR TURU

Havayolu ile Gidiş Dönüş & Karayolu transferleri & 5 Gece Otel Konaklaması & Rehberlik 
& 5 Kahvaltı & 5 Akşam Yemeği & Seyahat Sigortası
Tur Ücretlerine Dahildir.

(Tur tarihini seçip Rezervasyon yapabilirsiniz....)

Kalkış Yerleri: İstanbul'dan Çıkış Gece Hareketlidir.
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Samsun (Gece Yolculuğu)


İstanbul 'da bulunan duraklarımızdan misafirlerimizin katılımını takiben Bolu - Gerede güzergahı Samsun'a hareket ediyoruz. Gecemizi seyahat halinde geçirerek ertesi gün sabah erken saatlerde Doğu Karadeniz bölgesine giriş yaparak gezimize başlıyoruz.



2 Gün: Samsun - Atatürk anıtı – Gazi Müzesi – Arkeoloji Müzesi - Bandırma Vapuru - Ordu - Boztepe


Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrasında Samsun’a varıyoruz. 19 Mayıs 1919 da Atatürk’ün Bandırma Vapurundan 18 Silah Arkadaşıyla inerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ilk genelgeyi okuduğu yer olan bu anlamlı şehirde Atatürk Anıtı, İlk Adım Anıtı, Bandırma Vapuru, Gazi Müzesi ve  Arkeoloji Müzesi’ni geziyoruz. Sonrasında Samsun’dan ayrılarak, Amazon savaş kadınlarının başkenti Terme’de vereceğimiz molanın ardından Ünye – Fatsa üzerinden Ordu’ya ulaşıyoruz. Karadeniz’in keyifli manzara noktalarından bir tanesi olan  485 metre yükseklikte bulunan Boztepe’ye çıkıyoruz. Burada vereceğimiz manzara molamızın ardından otelimize ulaşarak odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği oteli



3 Gün: Giresun - Trabzon - Ayasofya - Atatürk Köşkü - Telkari ve Kazaziye Atölyesi - Uzungöl - Çay Fabrikası - Sürmene


Sabah otelde aldığımız kahvaltı sonrasında ilk gezi durağımız Giresun oluyor. Meşhur Giresun Fındığı alabilmeniz için vereceğimiz mola sonrasında; Keşap, Espiye,  Tirebolu, Görele, Vakfıkebir, Akçaabat üzerinden Trabzon’a varıyoruz. İlk gezi durağımız Komnenos Krallığı döneminde yapılan Ayasofya Kilisesi oluyor. Bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra Soğuksu Tepesi’ndeki Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Ardından bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada Gümüş, Telkari ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan Kazaziye Sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Alışveriş molamızın ardından Trabzon’un köftesiyle meşhur ilçesi Akçaabat’a varıyoruz. Akçaabat Köftesinden oluşan öğle yemeği menümüzü aldıktan sonra Of üzerinden Solaklı Çayı boyunca devam edip Çaykara'ya geliyor ve buradan Uzun göl’e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzun göl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Özellikle yakınındaki “Şerah” köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir.  Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzun göl çevresinde yapacağımız gezimiz sonrasında Sürmene’ye geçiyoruz. Çayın dalından kopartılıp soframıza kadar geliş aşamalarını görmek için Çay Fabrikası gezimizi yapıyoruz. Ardından Dünyaca ünlü Sürmene bıçağı atölyesini ziyaret ettikten sonra otelimize hareket ediyoruz.Otelimize yerleşmemizi takiben, konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



4 Gün: Tam Gün Batum Turu (Gonio Kalesi - Medea Heykeli – Batum Piazza Meydanı - Poseidon Anıtı – Tiyatro Binası - Meryem Ana Katedrali - Casino)


Sabah otelde aldığımız kahvaltımızın ardından Batum’a hareket ediyoruz. Sarp sınır kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/ Acara bölgesine geçiyoruz. Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi’ni görerek Batum şehir merkezine doğru devam ediyoruz. Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Ardından sehir merkezine ulaşarak buradaki gezilerimize başlıyoruz. Tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni, Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanı, Poseidon Anıtı, Tiyatro Binasını, Medea Heykeli'ni, Batum Limanı’nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Ardından Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış işlemlerini yapıp otelimize gidiyoruz. Otelimize yerleşmemizi takiben, konaklama ve akşam yemeği otelimizde. 

UYARI - NOT:  Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum’ a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’ a geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir.



5 Gün: Ayder Yaylası - Kalegon - Gelintülü Şelalesi - Fırtına Vadisi - Zilkale - Timisvat - Çat - Maçka


Otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında ülkemizin en çok yağış alan ve dizilere de konu olan Fırtına Vadisi’ne hareket ediyoruz. Çay bahçeleriyle kaplı vadide ilerlerken çay bitkisini uzaktan göstermekle yetinmeyip çay makasımızı alıyor ve biraz çay topluyoruz. Bu yöreselliği yaşadıktan sonra vadi boyunca devam edip Çamlıhemşin’e varıyoruz. Burada dileyenlerle birlikte, bizleri bekleyen minibüslerimize binip Çat Vadisi boyunca devam ediyor ve Şenyuva Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molamızın ardından Zilkale’ye ulaşıyoruz. 100 Mt’lik bir uçurumun tam tepesinde kurulmuş ve eski dönemlerde ticaretin güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi geziyoruz. Kale gezimizin ardından yöresel tatlardan oluşan öğle yemeğimizi almak için Fırtına Vadisi kenarında bulunan restoranımıza geliyoruz. Yemeğimizin ardından balı, oksijeni ve kaplıcasıyla ünlü olan Ayder Yaylası’na çıkıyoruz. 1250 mt. Yükseklikteki bölgenin en meşhur yaylasına çıkarken, Hala Deresi boyunca ara ara göreceğimiz Taş Köprülerden birinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında ‘Yaylaların Sultanı’ Ayder Yaylasına ulaşıyor ve burada Kalegon, Gelin Tülü Şelalesi, gibi panoramik noktalarda fotoğraf molası veriyoruz. Gezilerimizin ardından otelimize varıyoruz. Otelimize yerleşmemizi takiben, konaklama ve akşam yemeği otelimizde. 



6 Gün: Altındere Milli Parkı - Sümela Manastırı - Meryem Ana Kilise - Ayazma - Su Kemerleri - Hamsiköy - Zigana


Otelde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Altındere Milli Parkı’na ulaşıyoruz. Burada bizi bekleyen minibüslere binerek Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Sabah sporu yapmak isteyen konuklarımız kuş sesleri eşliğinde patika yoldan manastıra çıkabilir. Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Altındere Vadisi’ne geriye dönüyoruz. Buradan otobüsümüze binerek Zigana Dağları’na tırmanıyoruz. Sütlacıyla meşhur Hamsiköy’ü görüp sütlaç molası ardından Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Tüneli’nden geçiyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molamızın ardından Gümüşhane’nin meşhur pestil ve kömesinden alıp Tirebolu, Espiye, Keşap, Giresun üzerinden Ordu’ya varıyoruz. Otelimize yerleşmemizi takiben, konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



7 Gün: Amasya – Mumyalar Müzesi – Hazeranlar Konağı – Yalıboyu – Yeşilırmak – Arkeoloji Müzesi

Otelde alınan açık büfe sabah kahvaltısının ardından Osmanlılar döneminde şehzadeler şehri olarak bilinen Amasya’ya varış. Amasya’daki gezimize Amasya ve çevresinde bulunan yirmi bini aşkın eserin sergilendiği Amasya Arkeoloji müzesi ve Mumya Müzesi ile başlıyoruz. Müzede Hititlerden Romalılara, Selçuklu’dan Osmanlı'ya kadar birçok medeniyete ait eser sergilenmektedir. Bayezid Külliyesi, Yalı Boyu, Şehzadeler Parkı, Saat Kulesi, Hazeranlar Konağı gezileri ve Kral Kaya Mezarlarının panoramik seyri sonrasında sevdaları tarihe mal olmuş Ferhat ile Şirin efsanesine konu olan su kanallarını görüyoruz. Amasyada’ki gezimizin ardından Ankara - Bolu - Adapazarı - İzmit güzergâhı ile akşam saatlerinde İstanbul'a varıyor ve bir başka gezimizde buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Not : Program zamanlamasında Hava, Yol, vb... nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Tur Genel Detayları ve Uyarılar

 * Satışa açık tüm turlarımızı TravelTerminal.net internet adresimizden online olarak yada ofisimizi 0212 587 22 22 numaralı hattından arayarak satın alabilirsiniz.  Ofisimiz hafta içi 09:00 - 18:00 Cumartesi 09:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Acil bir durumda 0535 611 72 68 numaralı hattımızdan destek alabilirsiniz. 

 * Konaklamalı Turlarımızda katılımcı sayısı en az 35 kişi olmalıdır. Turda yeterli doluluk sağlanamazsa acente tura 1 gün kala turu iptal edebilir. Turlarımızda Otobüs sınıfı araç hareket etmektedir.

* Turlarımızda araç kapasitesi üzeri yolcu alınmamaktadır. Tumuzu satın alan 3 yaşından büyük tüm misafirlerimiz için koltuk tahsis edilmektedir.  0 - 2 Yaş Bebekler turumuza ücretsiz ve koltuk almadan katılmaktadır. 

* Tur araçlarımızda Hiçbir surette Koltuk numarası garantisi verilmemektedir. Araçlarımızın yerleşim Planları rezervasyon sırası ve katılımcı sayıları göz önüne alınarak hazırlanır. Misafirlerimizden gelen; Ön / Arka / Koridor / Cam kenarı gibi koltuk talepleri yerleşim planı hazırlama anında değerlendirilir ve ancak mümkünse yapılır. Tüm misafirlerimiz hazırlanmış araç yerleşim planına uymakla yükümlüdür. 

* Tur programında gezilecek yerlerdeki süreler değişmemek şartıyla Rehber ve Acente tur programın gidişatı ve gezilecek yerlerin sıralamasını değiştirme hakkını tur boyunca saklı tutar.

* Tur esnasında Mücbir Sebep olarak adlandırılan; güzergah üzerinde yolun kapanması, kaza halleri, arıza halleri, gezi noktasında restorasyon çalışması, güvenlik nedeniyle giriş kısıtlaması, olumsuz hava koşulları vs. gibi durumlar oluşması nedeniyle durumlarda plan üzerinde yaşanabilecek aksamalardan acentemiz sorumlu tutlamaz. 

* Mücbir sebep olarak belirlenmiş ve/veya zorunlu nedenler dolayısıyla Programın planlanmış rotasının değişmesi neticesinde giriş yapılamayan müze ve/veya giriş ücreti bulunan ören yerlerine ait ücretler misafirlerimize iade edilir. Değişiklik zorunluluk nedeniyle yapıldığı için kusur sayılmaz ve misafirlerimize tazminat hakkı doğmaz.

* Tur Rehberimizin tur sırasında verdiği zamanlama ve toplanma sürelerine misafirlerimizin uymamaması sonucu, tur programında yazıldığı halde zaman darlığı nedeniyle giriş yapılamayan ücretli ve/veya ücretsiz gezi bölgelerinin ziyaret edilememesi hallerinde acentamız sorumlu değildir. Bu nedenden ötürü gezilemeyen ücretli ve/veya ücretsiz gezi noktaları için herhangi bir geri ödeme yapılmaz.


İptal Şartları

* Misafirlerimiz, satın aldıkları Karayolu seyahati ile gerçekleşen tüm konaklamalı Yurtiçi turlarda; tur hareketine  14 gün kalan %100 iade ve tarih değişikliği hakkına sahiptir. Tur hareketine 14 günden daha az zaman kala tur iptali ve tarih değişikliği yapılamaz. Bu süre içerisinde değişiklik veya iptal yapılabilmesi için; yolcumuzun tur satın alma işlemi esnasında İptal iade güvence paketi satın almış olması gerekmektedir. 

* Uçak veya Tren seyahati bulunan Yurtiçi Turlarda ''Bilet ücreti'' tutarlarının iadesinde taşıyıcı firmanın bilet kuralları geçerlidir. Seyahat acentamız Uçak veya Trenli turlarda ''biletli yolcu taşımacılığı'' hizmetini bir başka kurumdan satın almış olduğu için tamamen aracı konumdadır ve sadece yolcu biletinin temini konusunda sorumluluğu bulunmaktadır. Misafirin talebi üzerine turun iptal edilmesi veya tarih değişikliği hallerinde ''Bilet cezai şartları'' misafirimize iletilir ve oluşacak olan ceza-i şartlar, kesintiler misafirimizin sorumluluğundadır. 

* Konaklamalı Turlarımızda; Tur Hareketine 14 günden daha az zaman kala Tur İptali yada tarih değişikliği yapılamaz. Bu süre içerisinde İptal ve Değişiklik işlemleri yalnızca iptal iade güvence paketi satın almanızla mümkündür. İptal iade güvence paketi tura 3 gün (72 saat) kala acenteye bildirmek şartıyla kullanıcıya % 100 Kesintisiz ücret iadesi sağlar. İptal iade güvence paketi yalnızca rezervasyon ve satın alma işlemi esnasında yapılır. Tur paketinin bir parçasıdır ve daha sonra kesinlikle yaptırılmamaktadır. İptal iade güvence paketi ücreti konaklamalı turlar için 25 TL dir. Satın almak istediğinizde rezervasyon esnasında personelimize bildirmeniz, yada online rezervasyon sırasında İptal iade güvence paketini de seçerek işleminizi tamamlamanız gerekmektedir.


TRAVEL TERMİNAL & Tek Turizm İnş.Teks.Ltd.Şti.
Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No: 39 Ülkü Apt., Kat: 2-3, Daire: 2-3 AKSARAY / FATİH / ISTANBUL
0 (212) 587 22 22


Bu çıktı 19.04.2024 15:00 tarihinde verilmiştir. TRAVEL TERMİNAL & Tek Turizm İnş.Teks.Ltd.Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.