Pakistan Vize Bilgileri

Pakistan Vize Bilgileri


Örnek vize başvuru dosyası

Pakistan Vizesi İçin Gereken Evraklar

Turistik Vize
1. Pasaport ( Vizesi süresinin bitişinden itibaren 6 Ay geçerli olmalıdır )
2. 2 Adet Fotoğraf ( Arka fonu beyaz olmalıdır )
3. Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben seyahat amacınızı ve tarihlerini belirten İngilizce yazılmış dilekçe.
4. Faaliyet Belgesi (Son 3 Aylık)
5. İmza Sirküleri
6. Ticari Sicil Gazete Fotokopisi
7. Vergi Levhası
8. Otel Rezervasyonu
9. Uçak Rezervasyonu
10. Pasaport ve Nüfus Cuzdanı Fotokopisi
11. Son üç aylık banka hesap özeti
12. Seyahat Sağlık Sigortası
13Vize Başvuru formu, Hizmet Sözleşmesi, Vekaletname ( imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir 


 

 

Ticari Vize
1. Pasaport ( Vizesi süresinin bitişinden itibaren 6 Ay geçerli olmalıdır )
2. 2 Adet Fotoğraf ( Arka fonu beyaz olmalıdır )
3. Şirketin antetli kağıdına Pakistan konsolosluğuna hitaben seyahat amacınızı ve tarihlerini belirten İngilizce yazılmış dilekçe.
4. Faaliyet Belgesi (Son 3 Aylık)
5. İmza Sirküleri
6. Ticari Sicil Gazete Fotokopisi
7. Vergi Levhası
8. Ticari Davetiye (Pakistan Ticaret Odası Onaylı Olmalı) - FOTOKOPİ OLABİLİR
9. Pasaport ve Nüfus Cuzdanı Fotokopisi
10. Vize Başvuru formu, Hizmet Sözleşmesi, Vekaletname ( imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir 

Aile / Ziyaret Vizesi
1. Pasaport ( Vizesi süresinin bitişinden itibaren 6 Ay geçerli olmalıdır )
2. 2 Adet Fotoğraf ( Arka fonu beyaz olmalıdır )
3. Ziyarete gidilen aileden davetiye
4. Davet eden kişinin kimlik ve pasaport fotokopileri
5. Başvuruyu yapan kişinin Pasaport ve Nüfus Cuzdanı Fotokopisi
6. Seyahat Sağlık Sigortası
7. Vize Başvuru formu, Hizmet Sözleşmesi, Vekaletname ( imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir 

Diğer gerekli evraklar Travel Terminal vize görevlileri tarafından konsolosluğa ibraz edilmektedir. Türkiye’nin her ilinden pasaportlara Travel Terminal Paskistan vizesi alabilmektedir.
Pakistan vize işlemleri için sizin konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. 

Fiyat Tablosu

ÜLKE VİZE SÜRESİ VİZE TİPİ GİRİŞ SAYISI İŞLEM SÜRESİ TOPLAM ÜCRET
PAKİSTAN 1 Ay Ticari Ticari 1 Girişli 3 İş Günü 160 USD
PAKİSTAN 3 Ay Ticari Ticari 2 Girişli 3 İş Günü 270 USD
PAKİSTAN 3 Ay Ticari Ticari Çok Girişli 3 İş Günü 400 USD

*** DAHA ÖNCE PAKİSTAN VİZESİ OLMAYANLAR SADECE TEK GİRİŞLİ 1 AYLIK VİZE ALABİLMEKTEDİR.

Fiyatlandırma Detayları ;

* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir. 
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler. 

Pakistan'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport )   : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport                 ( Yeşil Pasaport )      : Vizeden Muaf.
Hizmet Pasaportu               ( Gri Pasaport )        : Vizeden Muaf.
Diplomatik Pasaport            ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf.

Pakistan'a Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Pakistan'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar.  Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.  

Pakistan Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.
Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat ! 
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.