Romanya Vize Bilgileri

Romanya Vize Bilgileri


Romanya Vizesi İçin Gereken Evraklar

Turistik Vize
1. Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) 
2. Fotoğraf ( Arka fonu beyaz olmalı )
3. Antetli Kağıda dilekçe
4. Vergi levhası, İmza sirküleri
5. Ticaret Sicil Gazetesi
6. İmza sirküleri
7. .Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
8. Hesap Cüzdanı veya kredi Kartı Extresi
9. Çalışanlar için ek olarak Ssk işe giriş bildirgesi fotokipisi gerekmektedir
10. Aile / Arkadaş Ziyareti için; Davet eden kişiden, konaklama ve geçindirme, yurda dönüş masraflarını karşılama garantisini veren, noter tasdikli davetiye. Davetiyeye ek olarak, davet eden kişinin kimlik fotokopisi ile davet edilen kişinin Romanya’da kaldığı süredeki konaklamaya ilişkin evin tapu senedi fotokopisi veya kiralık sözleşmesi, Akraba ilişkisini ispat eden Tam Tekmil Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği
11. Vize Başvuru formu ( madde 46 imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
12. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )
***Turistik vizelerde Yurtdışı Seyahat sigortası, Otel rezervasyonu, Uçak rezervasyonu tarafımızca yapılarak evraklara eklenmektedir ve vize ücretine dahildir. 

Ticari Vize  
1. Pasaport ( 12 Ay geçerli )
2. 2 Adet Fotoğraf (arka fonu beyaz )
3. Gidilecek Firmadan Davetiye Faksı
4. Davet eden firmanın Vergi levhası fotokopisi
5. Davet eden firmaya daha önce kesilmiş fatura (varsa)
6. Şirket antetli kağıdına vize talep dilekçesi
7. Ticaret Odasından Faaliyet Belgesi-orjinal
8. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
9. Vergi Levhası fotokopisi
10.Ssk işe Giriş bildirgesi
11.Son 3 Aylık Maaş bordrosu
12. İmza Sirküleri fotokopisi 
13. . Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve seyahat  tarihleri arasında izinli olduğunuzu bildiren Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
14. Hesap Cüzdanı veya kredi Kartı Extresi
15. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali 
16. Otel rezervasyonu, Uçak rezervasyonu
17. İlgili Türk yetkili otorite tarafından düzenlenen Referans Mektubu (1-5 yıllık oturum vizesini talep edenler için)
18. Vize Başvuru formu ( madde 46 imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
19. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

Not: Romanya vizesi başvurularında Marmara Bölgesi pasaportlarına işlem yapılmaktadır.
***Romanya vize müracaatı başvuran kişinin kendisi tarafından yapılmak zorundadır. Travel Terminal başvuru evrakarının hazırlanmasında hizmet vermektedir.

Fiyat Tablosu

ÜLKE VİZE SÜRESİ VİZE TİPİ GİRİŞ SAYISI İŞLEM SÜRESİ TOPLAM ÜCRET
ROMANYA Kons.Belirler Tüm Tüm 3 iŞ Günü 140 EUR

         

Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir. 
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler. 
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir. 
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

Romanya'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Diplomatik Pasaport ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf.

Romanya'yaUçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Romanya'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar.  Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.  

Romanya Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.
Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat ! 
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri  ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.